СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Отново лекоатлет е най-добър млад спортист на месеца
SEPTEMBER 27, 20152726
image-1

14-годишният Веселин Живков събра най-много гласове и спечели приза Най-добър млад спортист на месец септември в допитването на Viasport.bg до своите читатели.

Младият възпитаник на треньорите Христо Стоянов и Моника Гачевска спечелил в началото на септември злато и сребро от Европейските детски лекоатлетически игри в Бърно, Чехия.

Той победи на 300 м с време 39.01 сек., като изпревари своя брат близнак Мартин, останал втори с 39.39 сек. В късия спринт на 60 м Веселин остана „на косъм“ от титлата, след като фотофиниш му отреди второто място с резултат от 7.20 сек. при момчетата, родени през 2001 г. Неговото постижение и това на шампиона  Доминик Холуб (Чехия) от 7.19 сек. са по-силни от най-доброто време в горната възрастова група (2000 г.).

Младият ни атлет изпревари в допитването за септември носителя на два сребърни и един бронзов медал от европейското първенство по кану-каяк за юноши в Румъния – Ангел Кодинов, който събра 127 гласа.

На трето място в анкетата ни завърши волейболистката Жана Тодорова, която бе избрана за най-добро либеро на световното първенство за девойки старша възраст (до 20 г.), на което България завърши на престижното осмо място.

Веселин Живков стана третият лекоатлет, който печели приза за най-добър млад спортист на месеца, след Петър Петров (юли) и Лили Георгиева (август). Преди тях приза и награда от българския производител на спортна екипировка „Тингер” са печелили: Грета Банишка (спортна гимнастика), Пламен Василев (баскетбол), Рая Апостолова (спортна гимнастика) и Златена Салабашева (волейбол).

Ето и пълното класиране по гласове за септември:

  1. Веселин Живков (лека атлетика) – 340

  2. Ангел Кодинов (кану-каяк) – 127

  3. Жана Тодорова (волейбол) – 69

  4. Николай Неделчев (тенис) – 23

  5. Павел Лефтеров (автомобилизъм) – 20

  6. Бетина Темелкова (джудо) – 10

  7. Десилава Георгиева (гребане) – 10

  8. Николай Генов (колоездене) – 6

  9. Мариян Михалев (скокове на батут) – 3

  10. София Селдемирова (голф) – 2

Очаквайте на 1 ноември анкетата за месец октомври.

Източник: Viasport.


Детска атлетика
Календар