СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Мартин Живков с престижната награда „Спортен Икар” за 2017
December 19,20171807
image-1

На стилна церемония в Националната художествена галерия „Двореца" в София, Мартин Живков бе отличен с една от петте големи статуетки „Спортен Икар” за 2017 година. Той получи престижната бронзова фигура в категория „Феърплей” за спортменско поведение. На Държавното първенство до 18 г. в зала той подари своя бронзов медал на декласирания поради навлизане в чужд коридор негов съперник Любослав Еленков.
Сред отличените с плакети бяха още лекоатлетите Александра  Начева, Лиляна Георгиева и Валентин Андреев, а големият Спортен Икар за 2017-а заслужено бе присъден на Григор Димитров.
Сред присъстващите на церемонията бяха много олимпийски, световни и европейски медалисти, стотици заслужили спортисти, треньори и деятели, журналисти, представители на бизнеса и културата. Най-голямо внимание фокусираха призьорите, намерили място в тазгодишните номинации и класации за най-добри и запомнящи се постижения в спорта.

 Наградите "Спортен Икар", които се организират от Фондация "Български спорт" и БОК от 1992 г., са сред най-почитаните призове за спортни постижения.

Мартин със своя треньар Христо Стоянов.

Всички наградени лекоатлети заедно с министър Кралев.

Наградата бе връчена от г-н Цено Ценов, изпълнителен директор на фондация "Български спорт"


Детска атлетика
Календар