СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Отлично начало за атлетите на Академик-София на първия за сезона турнир в зала за 2016
January 24,20161870
image-1

 

На 24.01.2016 в Националната Спортна Академия се проведе първият за сезона лекоатлетически турнир в зала. Участници бяха немалък брой състезатели от повечето софийски клубове, както и от някои клубове от страната. Състезанието бе на 3 дисциплини: 60 м с препятствия, 60 м гладко бягане и скок на дължина във възрастовите групи до 16 години, младша и старша възраст и мъже и жени.

Отборът Академик – София също взе участие с шест свои състезатели. При момчетата до 16 години Веселин и Мартин Живкови станаха първи и втори на 60 м с лични резултати, съответно 7.0 и 7.1 сек. От всички участници, включително и при мъжете, само един състезател от по-горната възрастова група (Антонио Иванов) записа по силен резултат от Веско – 6.8 сек. При момичета старша възраст Йонна Христова стана трета с 8.1 сек.

На скок на дължина отлично се представи Емилия Рангелова, която при девойките до 16 години спечели първото място, макар да е с две години по-малка в тази възрастова група. Емилия постигна личен резултат от 4.64 см. Добро представяне имаха и Неда Ненова и Пламена Събева.

Треньорите на отбора, д-р Христо Стоянов и Моника Гачевска, са доволни от представянето на техните възпитаници и очакват през февруари значителни успехи на държавните първенства в Добрич.


Детска атлетика
Календар