СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Четирима състезатели и двама треньори от Академик наградени от Парламента
October 31,20161255
image-1

На 14 октомври 2016 г. Парламентът на България удостои с почетни плакети медалистите от Европейските детски атлетически игри и техните треньори.
Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Парламента покани младите атлети, спечелили общо 18 медала от първенството в Бърно през септември тази година. Десетте деца медалисти на възраст от 13 до 15 години, представители на спортни клубове от цялата  страна, и техните треньори получиха специални плакети за призово класиране в най-голямото международно детско състезание в Европа през 2016 г. Наградите бяха връчени в тържествената обстановка в най-представителната зала в Парламента от зам. председателя на Комисията проф. Вили Лилков.
От Академик плакети получиха:
- Веселин Живков, спечелил 2 златни (60 и 300 м), един сребърен медал (4х60 м) и специалния приз на турнира за най-добро постижение в неговата възраст
- Мартин Живков, спечелил сребърен медал на щафета 4х60 м
- Неда Ненова, спечелила сребърен медал на щафета 4х60 м
Награда получи и най-малкият участник от българската група в Бърно Боян Иванов, който бе с най-добро класиране за своята възраст.
Наградени бяха и треньорите на състезателите Христо Стоянов и Моника Гачевска.
В приятелска и непринудена атмосфера проф. Лилков проведе разговор  с децата и техните треньори за състезанието, проблемите в спорта и бъдещите им планове, като им пожела догодина групата на медалистите поне да се удвои.
След награждаване спортистите седнаха на опразнените от народните избранници в този ден банки в Парламента и се почустваха, макар и за малко, като депутати.


Детска атлетика
Календар