СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Бояна Чепилева с бронз на 400 м с препятствия на Националния шампионат за старша възраст
June 19,20163343
image-1

Бояна Чепилева от „Академик-София“ доказа отново, че има голям потенциал в дисциплината 400 м с препятствия. Във втория ден на провеждащия се национален шампионат за юноши и девойки старша възраст, Бояна която заедно със своята сестра близначка Данаила бяха най-малките участнички, спечели бронзов медал. Тя постигна личен резултат от 65.57 сек, повече от една секунда по-добро време от досегашния ѝ най-добър резултат. Бояна се реваншира и за загубата от Божидара Гатева, която преди 2 седмици спечели титлата в същата дисциплина при младшата възраст, като я остави далеч зад себе си. Победителка стана Кристина Борукова от „Тракия-96“, която е с две години по-голяма от сестри Чепилеви, а Данаила Чепилева остана 7-ма.

Треньорът и на двете атлетки д-р Христо Стоянов очаква през следващата година те да разгърнат напълно своите възможности и да доминират в дисциплината 400 м с препятствия, както и на 400 м гладко бягане.

Йоанна Христова успя да се класира във финала и на 400, и на 200 м, но силите й стигнаха дотам, а моментно невнимание по време на бягането в щафетата 4х400 м доведе до нейното падане и отборът на „Академик-София“ остана на 5-то място.

С това състезание завършиха всички национални шампионати за 2016 година.


Детска атлетика
Календар