СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Силян Георгиев е вицешампион на България на 200 м
June 18,20161376
image-1

Силян Георгиев от „Академик-София“ показа класа в бягането на 200 м на Националния шампионат за мъже и жени провел се в София. Той постигна личен резултат от 21.04 сек. и отстъпи само със стотни на Петър Кременски (20.98) във финала. Така Силян покри норматив за участие на Балканиадата, която е само след седмица. Той се доближи плътно и до норматива за участие в Европейското първенство по лека атлетика.

На 400 м Боримир Спасов завоюва четвърто място, а Йоанна Христова, която се състезава първа година при девойки старша възраст, в същата дисциплина стана 5-та при жените.

Голямото шоу на шампионата бе отредено за щафетата 4х400 м за мъже, където състезателите на „Академик-София“ показаха зъби. На първи пост Николай Тодоров преодоля проблемите от контузията, която го тормозеше и направи бягане под 50 сек. Палката на втори пост пое Боримир Спасов, който със страхотно бягане изведе отбора от 3-то място до лидерска позиция. Илиан Зарев успя да задържи положението на отбора близко до фаворитите, но все пак предаде 4-ти. Силян Георгиев макар и уморен след финала на 200 м се хвърли с всички сили да догонва водещите. Той дори успя да се доближи до водача на последната права, но в крайна сметка малко не стигна отборът да се окичи с медали от това първенство.

Треньорът Христо Стоянов бе безкрайно доволен от своите възпитаници, които показаха средно време под 50 сек на пост.

Щастливият отбор на "Академик-София"


Детска атлетика
Календар