СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Христо Стоянов издаде най-новата си книга
May 28,20163081
image-1

Д-р Христо Стоянов, който е един от най-изтъкнатите специалисти в спринта у нас и в чужбина, издаде най-новата си книга „Теоретико-методически аспекти в развитието на специалните двигателни качества в дисциплините 200 м и 400 м“. Тя бе представена на пролетния базар на книгата в София в Националният дворец на културата на щанда на издателска къща „Тип-топ – прес“.

Книгата е логично продължение на предишните две монографии на Христо Стоянов, които са насочени към приоритетите и методиката на подготовка на елитни състезатели в дисциплините 200 и 400 м. Тя е ценно помагало за треньорите по лека атлетика, които могат да намерят и тренировъчните планове на Илия Дживондов (национален рекордьор на 400 м и европейски шампион в зала в същата дисциплина), Петко Янков (най-бързия българин в комбинацията 100 м, 200 м и 400 м), Моника Гачевска (многократна национална и балканска шампионка на 100 м, 200 м и 400 м) и други възпитаници на Стоянов.

В своето послание в началото на книгата Добромир Карамаринов, Президент на Българската федерация по лека атлетика е написал: „В работата си Христо не само практикува треньорската професия, но прави научни изследвания и въвежда нови методи на тренировка в различни области на физическата подготовка, които се използват от треньори в различни спортове. Похвално е, че продължава да работи с млади спринтьори и предава богатия си опит“.

Проф. Апостол Славчев, зам. ректор в Националната спортна академия отбелязва: „С особена ценност в настоящия труд са методическите препоръки и примерните тренировъчни микроцикли за всеки мезоцикъл на годишната подготовка в бягането на 200 и 400 м. Няма съмнение, че същите са проверени в спортната практика лично от автора и са доказани с успехите на неговите състезатели“.

В книгата, която е отпечатана на 111 страници, са дадени и най-важните успехи на състезателите на Христо Стоянов. Тя може да бъде закупена от издателството или поръчана на имейл: skla.akademik@abv или info@akademik-bg.com.


Детска атлетика
Календар