СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Веселин Живков и Алберт Стефанов спечелиха Националната олимпиадата по информационни технологии с проекта за сайт на “Академик-София”
May 17,20162080
image-1

На 14 май в Хисаря се проведе последният кръг на Националната олимпиада по информационни технологии. В категорията „Уеб сайт” за участници от 5-8 клас, в конкуренция на 17 проекта и 72 участника от цяла България, допуснати до последния кръг, убедително спечели проектът на уеб сайт на клуб по лека атлетика „Академик-София”, разработен и прекрасно презентиран от Веселин Живков и Алберт Стефанов, ученици от 8 клас на НПМГ „Академик Чакалов”.  Той спечели 97 от 100 възможни точки. В индивидуалното надпревара двете момчета се представиха също блестящо, като Алберт стана първи със 100 от 100 възможни точки, а Веско спечели „скромното” четвърто място. Така и двете момчета получиха крайна оценка пълна шестица, поздравления от представители на ИТ сектора, останалите участници и техните преподаватели.
С този си успех Веско доказа, че спортът и учението могат да вървят ръка за ръка и да бъдеш добър лекоатлет и успешен програмист са две съвместими и взаимодопълващи се поприща.

Резултатите можете да видите тук и тук.

 


Детска атлетика
Календар