СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
3 от 3 на международния турнир по лека атлетика „Младост“ в Русе
May 15,20162163
image-1

И тримата състезателите от Академик София, взели участие на 14.05.2016 год. в международния турнир по лека атлетика „Младост“, който е за юноши и девойки младша възраст (до 18 год.), се върнаха с медали. На 400 м с препятствия близначките Бояна и Данаила Чепилеви спечелиха съответно сребърен и бронзов медал. Бони, постигнала личен резултат в дисциплината, се бори до последно със своята конкурентка, която успя да я изправи едва на метри от финала. Очертава се интересен сблъсък на финалите на Националния шампионат, който ще се проведе точно след 3 седмици.

На 400 м Мартин Живков, който е шампион в зала на България в долната възрастова група в същата дисциплина, отстъпи само на двама състезатели, които са с две години по-големи от него. Така в сериозната конкуренция от 33 състезатели той завоюва бронзов медал.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година, като през 2016 год. участниците бяха над 200 от 42 клуба и 3 държави. Това е едно от най-силните състезания за юноши и девойки младша възраст в България.

 


Детска атлетика
Календар