СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Проф. Иван Иванов на 82 години
June 30,20201909
image-1

С голямо удоволствие и уважение бихме искали да поздравим проф. Иван Иванов по случай рождения му ден и да му пожелаем много здраве и да бъде все така зареден с ентусиазъм и енергия и през следващите години!

Малцина са тези, които могат да кажат, че голяма част от живота им е свързана с „Академик“. Проф. Иван Иванов е отдал над 60 години на любимия си спорт - леката атлетика и на студентския спорт.

За по-младите е редно да припомним накратко, че още на първото си участие на Универсиада през 1961 г. в София, проф. Иван Иванов заема трето място на скок дължина. Това се случва само 13 години след създаването на леката атлетика в СФД „Академик“ през 1948 г. Той е рекордьор на България със 7.53 м и Балкански шампион в същата дисциплина. След приключване на успешната си спортна кариера, проф. Иван Иванов  с още по-голям ентусиазъм продължава да служи на „Академик“, като насочва усилията си към научната и треньорската работа. Най-известните му състезатели като треньор са скачачите на дължина Иванка Венкова, Красимир Минчев, Георги Дойнов, Красимир Вълканов, Вангелия Илиева и др., които оставиха своите имена в историята на родната ни атлетика. Трябва да отбележим, че след настъпилите промени в спорта през 1993 г., той е един от основателите и първи Председател на СКЛА „Академик“.  Понастоящем е член на УС на СКЛА „Академик“.

Без да пренебрегваме всички, допринесли с изявите си за славата на студентското дружество, трябва да отличим с достойнство и голямо уважение неговия принос за леката атлетика в „Академик“.

Да бъде здрав и успешен във всички начинания още дълги години!

Д-р Христо Стоянов

Председател на Управителния съвет на СКЛА „Академик София“

 

 

 


Детска атлетика
Календар