СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Веселин Живков се пребори за третото място на 60 м в Serbian Open Indoor Meeting
February 28,20201999
image-1

На 27 февруари в Белград се проведе петото издание на силния турнир за мъже и жени в зала “Serbian Open 2020”. Веселин Живков бе един от шестимата български атлети, поканени да вземат участие в състезанието. В официалното откриване на турнира взе участие президентът на Балканската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. Състезанието се проведе в откритата през 2016 г. атлетическа зала в Банджика в Белград и в него взеха участие над 100 атлети от Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Турция, Италия, Швеция, Франция, Украйна, Гърция, Норвегия, Черна гора, България и Сърбия. Турнирът е част от верига комерсиални турнири от календара на европейската атлетика.
Веселин Живков участва в дисциплината 60 м, където успя да се пребори със силната конкуренция и завърши трети с резултат 6.89 сек. Бягането в най-късия спринт спечели представителят на домакините Алекса Кианович с 6.71, а второто място бе за хърватина Звонимир Ивашкович с 6.84. Веско бе и единственият юноша в тази дисциплина.
Три дена по-рано, Веселин Живков участва в „Олимпийски Салон“ в Истанбул, където стана първи на 60 м с 6.91 сек. и втори на 200 м с 21.89 сек. На същото състезание на 200 м, друг състезател на „Академик“ - Теодор Сопотски записа 22.13 сек., което е негов личен резултат.
Така зимният сезон за атлетите на д-р Христо Стоянов завършва успешно.


Детска атлетика
Календар