СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Галавечер на атлетиката и 48-ми Международен турнир по лека атлетика "Академик"
December 19,20181610
image-1

На 12-ти януари 2019 година ще се проведе 48-мото издание на най-стария турнир по лека атлетика в зала в Европа. Този път организаторите от Академик София си поставят за цел да превърнат събитието в празнична галавечер на атлетиката. Турнирът е посветен на 70 годишнината от създаването на леката атлетика в Академик, време, през което са записани безброй значими постижения, спечелени са много отличия от международни и национални форуми. По време на състезанието ще бъдат наградени знакови имена на българската атлетика, които са били състезатели, треньори и деятели в Академик и ще бъде припомнена славната история на клуба.

Международният турнир по лека атлетика ще започне в 18 ч. В тричасовата програма  са включени общо 15 дисциплини – 9 за мъже и 6 за жени. Традиционно в състезанието участват едни от най-добрите български атлети и гости от съседни страни. Това е първа възможност за проверка на формата в началото на сезона, който ще завърши с Европейско първенство в зала. В миналогодишния турнир се включиха над 200 атлети и бяха подобрени 2 национални рекорда.

Галавечерта ще завърши с коктейл, на който са поканени всички изтъкнати имена на атлетиката от Академик от по-близкото и по-далечно минало, както и всички медалисти и техните треньори от 48-мия Международен турнир „Академик“. Купата на турнира за най-добър състезател при мъжете и жените ще бъде връчена също на коктейла.


Детска атлетика
Календар