СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Двама атлети на Академик са сред новите Спортни таланти на „Еврофутбол”
March 25,20161635
image-1

Мартин и Веселин Живкови са две от новите лица през 2016 г. на програмата “Спортни таланти”, финансирана от Еврофутбол и подкрепена от фондация „Работилница за граждански инициативи”. Техните проекти попаднаха сред 23-те избрани от общо 136 кандидатури. Двамата близнаци ще бъдат подпомогнати финансово за участие в няколко силни турнира в Европа, както и за два подготвителни лагера.

На официалната церемония по обявяване на новите спортни таланти, състояла се в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски”, братята Живкови получиха своите символични чекове „Безкрайно съм благодарен на Еврофутбол, че оцениха труда ми и се надявам да не ги разочаровам”- обяви Веселин при награждаването. „Искам на благодаря на моето семейство и на моя треньор, че ме подкрепят, а също така и на Еврофутбол, че ми помагат да сбъдна мечтите си” – каза Мартин пред микрофона в залата. Десетки представители на спортните федерации, медиите, обществени сдружения, както и близки и приятели на финансираните атлети присъстваха на събитието. На церемонията бяха и членове на Групата на съветниците, благодарение на които бяха оценени обективно всички проекти, допуснати до същинския етап на конкурса.

"Спортни таланти" е насочена към индивидуалните състезатели, разпределени в три възрастови групи:

  • до 15 години включително;
  • от 16 до 20 години;
  • от 21 до 25 години.

В програмата могат да участват и параолимпийци. Сред одобрените тази година има състезатели в 15 дисциплини – лека атлетика, кану, каяк, ветроходство, джудо, художествена гимнастика, спортна гимнастика, фехтовка, борба, шахмат, плуване, шорттрек, спортна стрелба, тенис на маса и таекуондо.

Програма “Спортни таланти” подпомага успешни и перспективни млади спортисти за пета поредна година. Тя е част от мащабния социален проект на Еврофутбол – “Печелиш и помагаш”, който стартира през 2007 г.


Детска атлетика
Календар