СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Павло Григоров отново със сребро, а Дейвид Стоименов с бронз от А1 атлетика за младежи
September 23,20181974
image-1

На стадиона на НСА „Васил Левски“, при отлично време и организация, се проведоха три мероприятия на Българска федерация по лека атлетика – „Студентски град – Рън“, А1 атлетика за младежи и детска атлетика.

Младите надежди на „Академик София“, подготвяни от треньорката Моника Гачевска, взеха участие в А1 атлетика за младежи и детската атлетика. Вече може да се каже, че традиционно сребърните и бронзовите медали са за Академик. Както и в Долна баня, така и в София, втори стана Павло Григоров. Той бе след победителя Георги Ганджулов и в трите дисциплини с постижения – 8.1 (60 м), 4.10 (скок дължина) и 02:43.5 (800 м). С тези резултати той подобри резултата си от Долна баня от 160 т. срещу 163 сега. Дейвид Стоименов се възползва от отсъствието на неговия съотборник Иван Ачкаканов, който не стартира и също с личен резултат (139 т.) успя да се класира на 3-то място и да заслужи бронзовия медал. Георги Костов намери място в първите 10, а неговият по-малък брат Ангел, в бягане извън класирането постигна отличен резултат на 60 м – 8.5 сек.

При момичетата конкуренцията бе доста сериозна. Иляйда Нуруллова и Константина Семеджиева се наредиха съответно на 16-то и 18-то място.

В награждаването и на трите спортни мероприятия участваха Веселин Живков (Академик) и Валентин Андреев, двама от четиримата български атлети, които само след седмица заминават за участие в Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина.


Детска атлетика
Календар