СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Павло Григоров и Иван Ачкаканов със сребро и бронз от А1 атлетика
September 02,20182084
image-1

На 31 август на кокетния стадион в Долна баня се проведе вторият кръг от веригата А1 атлетика за младежи, в който участие взеха и деца от „Академик София“. Отборът на треньорката Моника Гачевска бе сравнително малък, но боеспособен - 4 момчета и 2 момичета.

При момчетата Павло Григоров и Иван Ачкаканов показаха своите възможности още в бягането на 60 м, където Иван даде втори резултата (8,2 сек.), а Павло трети (8,3 сек.). След скока на дължина в общото класиране Иван продължи да бъде на втора позиция, но на 800 м Павло показа характер и успя да спечели сребърния медал с 160 т. в крайната надпрева срещу 153 т. на Иван. Победител бе Георги Ганджулов от „Рилски атлет Самоков“, който постигна 233 т. Трябва да се отбележи и фактът, че Павло е една година по-малък, а Иван - две години по-малък от шампиона. Достойно се представи и Дейвид Стоименов, който стана 5-ти със 135 т. В надпреварата участва и Георги Костов, заел 13-то място, а неговият по-малък брат Ангел, се състезава извън класирането и постижението му на 60 м (9,0 сек.) бе 8-мо, макар да е 4 години по-малък от победителя.

При момичетата двете ни участнички също се представиха достойно. Илайда Нуруллова и Константина Семерджиева заеха съответно 13-то и 14-то място в крайното класиране. Илайда бе 8-ма на 800 м. И двете момичета са с две години по-малки от шампионката Вержиния Костадинова от СКЛА „Добружа Добрич“.

Всички участници в надпреварата бяха наградени от Веселин Живков, състезател на „Академик София“ и националния отбор и един от най-бързите спринтьори в света за неговата възраст. Той поздрави победителите и им пожела бъдещи успехи.

Следващият кръг ще бъде на 23 септември на стадиона на НСА в София.

За малките атлети на Академик предстои най-важното състезание за сезона – Европейските детски атлетически игри, които ще се проведат в Бърно, Чехия от 10 до 12 септември.


Детска атлетика
Календар