СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Пълен комплект медали за Академик от Балканиадата до 20 години, Веселин Живков с втора Балканска титла
February 13,20181870
image-1

Продължава силното участие на състезателите на Академик през зимния сезон на 2018  година. И тримата национали на клуба – Веселин Живков, Бояна Чепилева и Алекс Златев спечелиха медали на Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в зала, провела се на 10 февруари в зала „Асикс Арена” в София. Така състезателите на Христо Стоянов станаха единственият клуб от България, който има пълен комплект от медали.
Най-силно бе представянето на Веселин Живков, който, макар и в долната възрастова група, спечели безапелационно бягането на 60 м с резултат 6.83 сек., което му донесе и втора Балканска титла (първата бе спечелена на Балканиадата до 18 г. на открито през 2017 г. в Истанбул). Той издържа на огромното напрежение, след като и в двете му бягания имаше фалстартове, промяна в последния момент на пътеката, в която трябваше да бяга във финала и, разбира се, тежестта на очакванията на цялата публика в залата. Така той потвърди, че освен по постижение, вече е №1 и по класиране на Балканите.

 

Александър Златев изненада приятно себе си, треньорите, съотборниците и агитката си, като подобри личното си постижение на 400 м (51.16 сек.), което му бе достатъчно за бронзовия медал.
 

Бояна Чепилева, като част от щафетата на България на 4х400 м, заедно с трио Георгиеви (Виктория, Лиляна и Елена) се окичи със сребро, а на 400 м с резултат 58.31 сек. остана на седмо място.

Балканиадата за юноши и девойки до 20 години в зала се провежда за втори път. Тази година в нея се включиха над 400 участника от всичките 17 държави, водещи се „балкански”. България се нареди на 3-то място по медали с 3 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала. На първо са Румъния, а на второ Хърватска.

 


Детска атлетика
Календар