СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА АКАДЕМИК - СОФИЯ
Мартин Живков с безапелационна победа на 400 м
January 21,20181518
image-1

Мартин Живков стана шампион на България на 400 м на Националния шампионат до 18 год. в зала, провел се в София, с личен резултат от 51.80 сек. Той отвя конкуренцията си, като не остави никакъв шанс на останалите атлети във финалното бягане и победи втория в класирането с над 2 секунди, а третия с почти 3 секунди. Това бе 3-та титла от държавни първенства за Мартин. Така в един ден братята Живкови, подготвяни от треньора Христо Стоянов, доказаха превъзходството на клуба в най-късия и най-дългия спринт.

Мила Димитрова с треньор Моника Гачевска, която е с две години по-малка в тази възрастова група, се класира на 5-то място на скока дължина с резултат 5.27 м. Тя показа, че има още много резерви и потенциал в дисциплината.

Вече традиционно за държавните първенства, юношеската щафета на „Академик София“, национални рекордьори за своята възраст, не завършва състезанието. Отново проблемът бе в предаването между 2-ри и 3-ти пост. Така след страхотно бягане на 1-ви и 2-ри пост на Теодор Сопотски и Мартин Живков, които поведоха съперниците си с над 40 м, щафетата не завърши и така те подариха златния медал на „Евър Варна“, които дадоха 3 секунди и половина по-слабо време от рекорда на „Академик“.

 


Детска атлетика
Календар